Bedaux Advocaten
Valkenburgerweg 54
6419 AV Heerlen
T +31 (0)45 5711999
F +31 (0)45 5711985
E kantoor@bedaux.org

Letselschade en schadevergoedingsrecht algemeen

In dit zeer omvangrijke rechtsgebied komen alle facetten van het recht voor. Daar heeft U een ervaren advocaat voor nodig met kennis en inzicht op velerlei gebied.

Ons kantoor is op het gebied van schadevergoedingsrecht in al zijn facetten gespecialiseerd.

Ons kantoor is als een de van de eerste kantoren van Limburg lid van de vereniging van Letselschade-advocaten en verkreeg eveneens het keurmerk letselschade.

LSA KeurmerkKeurmerk Letselschade

Mr R.M.W.H. Bedaux heeft enkele rekenkundige modellen ontwikkeld op het gebied van schadevergoedingsrecht en was als docent verbonden aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Mr R.M.W.H. Bedaux geeft in dat kader les op het gebied van de onrechtmatige daad, aansprakelijkheid en schadevergoeding aan advocaten in opleiding. Een verkorte samenvatting van zijn syllabus "schadeberekening en toekomstschade" is hiernaast in deze site opgenomen. De eerste pagina's tonen de gegevens die wij nodig hebben en een grafiek van het schadebeloop.

Duidelijke keuze

Wij laten geen enkele twijfel bestaan over onze partijdigheid. Wij treden alleen op voor slachtoffers.

Het is volgens ons moeilijk houdbaar om schadeclaims te behandelen tegelijkertijd voor zowel slachtoffers als voor verzekeringsmaatschappijen. Vanwege de duidelijke stellingname ten behoeve van het slachtoffer komen wij niet ook op voor verzekeringsmaatschappijen.

Indien aansprakelijkheid wordt erkend kunnen de advocatenkosten meestal voor een belangrijk deel en als schadecomponent van het slachtoffer worden verhaald op de verzekeringsmaatschappij.

De meest voorkomende zaken zijn te onderscheiden in vier categorie├źn. Zie hiervoor de uitleg bij slachtoffers van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten en misdrijven onder rechtsgebieden.

SYLLABUS

Voor meer informatie over schadevergoeding en berekeningsmethoden van Uw schade kunt U hieronder klikken om de verkorte uitgave van de syllabus “Aansprakelijkheid, schadevergoeding en toekomstschade” te downloaden.